wig wam bam


Fördomar

Hos många människor, eller nej låt mig omformulera. Nästan alla människor har fördomar. Jag är en sån som alltid haft fördomar. Och jag tror att vissa av dom har varit ganska dumma och så. Men det blir så när man inte kan kolla själv. Till exempel så har jag alltid trott fram till dess att jag började på gymnasiet att ingen bor på andra sidan stan. De området har liksom varit troligen bebyggt område. Kanske att någon bor i en skog nånstans utan rinnande vatten eller el. Men som sagt, när jag började gymnasiet kändes det ju nästan som att mer än hälften va därifrån.

Så det är ju ganska självklart att man börjar umgås med en från andra sidan av gröna linjen. Från början tänkte jag att alla där skulle vara bitchiga snorungar typ. Men allt eftersom man lär känna folket så märker man att dom är ungefär exakt likadana som en egna kära vällingbybor. Fast inte riktigt. Och man blir ju fortfarande lite gladare med omväxling. Man måste ju inte alltid göra samma sak på samma ställe som man alltid gjort. Man kan ju göra små förändringar. Som att byta plats. Eller människor.

Så jag har ett litet tips till dig med fördomar. Vare sig det är om din kompis eller om det är om ett ställe eller andra människor. Ta reda på om det stämmer först. En människa kanske inte är så hemsk som du tror. Eller så fjortis som den ser ut.
Och prata aldrig illa om nån du aldrig  träffat eller nått du aldrig gjort.

Ganska skillat ett hitta närboende kompisar asså ^^

Hässelby strand - 3 stationer härifrån bor jag
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
och 2 stationer härifrån bor Sara - Hagsätra

RSS 2.0