Pussas Mera!

Vad jag har märk nu på senare tid är hur gulligt och mysigt det egentligen är när man som tjej får en puss av sin killkompis. Det behöver inte betyda ett jävla skit men just att man får den säger så himla mycke. Man säger liksom "du är min kompis och jag gillar dig för det". Det tycker jag är en väldigt viktig del i en kompisrelation, inte att man skriver på PA hela tiden "jag älskar dig till jordens undergång". Jag personligen tycker inte det betyder sådär jättemycke, jag föredrar faktiskt en handling istället då, som en puss på kinden när man hälsar, men även en kram duger gott och väl. Det känns mera verkligt. För faktum är att jag inte är en person som tror på "bästa vänner till döden" jag kan tror att man känner varandra till döden men man kommer inte alltid vara lika nära som man är nu. Man växer ifrån varandra och det är jobbigt men det är naturens sätt att säga "gå vidare".
Därför uppmanar jag alla nu att faktiskt pussa på varandra, fast tänk på flick- och pojkvänner också, pussa inte för mycke på någon som har det och du kanske ska pussa mer på din egen flick- eller pojkvän än på alla andra. men ge ändå en puss till någon du tycker om, helt spontant. Nästa gång du ser din bästa tjej eller killpolare, även om du inte brukar pussa på dom, ge dom en. Det kan göra en person på dåligt humör glad.
En puss om dagen är bra för magen ;-)



puss













Tomten är ute

Om man ska räkna korrekt så är det från typ nu (eller typ en och en halv timme sen) 2 dygn kvar tills julafton börjar(räknar fram till 12-slaget mellan natten till den 24 december). Om man nu är en helt vanlig människa som jag nu inte är så har man i alla fall lite julkänsla redan nu, men som onormal julhatare som jag nu är så känner jag nada. Och det som stör mig allra mest är faktiskt julreklamen för löfbergs lila. Jag menar jag är inte så mycke julälskare som sagt men lila på julen funkar bara inte! Om man vill att julhatere som jag själv faktiskt ska njuta lite på julen så kan man inte ta bort traditionerna, och absolut inte den viktigaste av dom alla, förgen RÖTT!
Vare sig man vill eller inte så ska det vara rött på julen. Det går inte att ändra på det. Jag menar vad händer sen? Kommer tomten att klä sig i lila nästa är för det är de nya rött?
Kan du tänka dig själv tomten i svarta finbyxer och en lila kashmirtröja? Kanske han har gått ner några hundra kiloför att komma i det också. Och han säger nej till gröten, numera är det grönsaker rakt igenom som gäller eftersom han har blivit väldigt hälsosam och kommit under fund med att övervikt kanske inte är så bra. Han har också lagt på sig lite solbränna när han förstod att det tillhör det förflutna att vara blek. Ni vet när ens status visades på hur blek och fet man var.
Till och med tomten kommer in i en liten ålderskris och han skippar renarna och låter Rudolf stå hemma och kör istället runt med en BMW eller liknade.

Och tomtemor hon har blivit så chockad över tomten makeover att hon får för sig att någon kanske stjäl honom från henne om hon inte också ändrar på sig. Så medans tomtefar är ute och ger barnen sina julklappar i sin nya BMW så sitter tomtemor hemma och beställer hem kläder från nätet och får sån ångest när hon läser nya nummret av vouge när hon ser alla snygga modeller som kan sno hennes kära tomtefar att hon betämmer att hon hoppar över middag ikväll. Och vips så har våran kära tomtemor annorexia.

Därför tycker jag att julen är något vi inte bör ändra på. Julen kanske inte är en favorit tid på året men den blir ju fan inte bättre av att man ska göra den mer modern. jag tycker helt enkelt att vi behåller det som är. Kala mig gammalmodig om du vill men det är min åsikt.
Julens färg är röd, Tomten är tjock som en gris och tomtemor är som hon är för det är så vi älskar de och tro mig om vi ändrar för mycke på det så kommer vi snart att fira någon slags mode helg där man ger modetips eller kläder till varandra istället för julklappar och han som kommer med dom kommer troligen vara en dum och aldeles för liten för sin längd blondin. Kanske något för grabbarna men jag skulle inte uppskatta det över huve taget.

Dags för blogg. I dag julstress

Jag vet inte riktigt varför jag har valt att börja blogga, men jag gissar att de har något att göra med att jag måste få skriva av mig nu när jag inte gör det för hand i min egen lilla värld.

Jag måste verkligen få säga hur mycket jag egentligen hatar den här delen av året. Den var okej när man var typ mellan 3 till 12 år gammal men va fan hur rolig är egentligen julafton när man är 13+?
Jag vet inte hur ni känner men jag har verkligen ingen julkänsla över huvud taget. Den är troligen ika långt borta som snön är. Jag menar vad har man egentligen att se fram emot på julen? Jag har inte mycke i alla fall. När man var liten kunde man se fram emot julklappar som man faktiskt önskade sig numera blir man glad om man kanske får en film som står på önskelistan.

Vad är julen? För mig, ett stress helvete med för mycke människor inblandade. Man ska ut och handla julklappar åt allt och alla man känner för att ingen ska känna sig utanför. Man är alltså rätt tvingad att ta sig till närmaste centrum och spendera en jävla massa pengar på massa andra människor (känner att den där meningen gjorde att hela den här bloggen känns väldigt självisk). De är inte det att jag är en självisk människa för det tycker jag inte. Men jag tycker det är jobbigt när man måste köpa grejer åt alla på samma gång. Jagtycker det är mycket bättre med födelsedagar då man kan köpa åt en person, då blir de både mer personligt och snällare mot plånboken. Sen har jag det problemet att jag inte tycker om människor. Ni får verkligen ursäkta mig, men när man ska ut och handla finns det alltid några jävlar som seriöst inte vet vad dom ska göra av sig själv så dom står mitt i vägen, går motströms och är allmänt irriterande. Eller alla dessa jävla föräldrar med sina småbarn som inte har en aning om vart dom har ungarna utan låter dom springa dit dom vill som dom känner för. Det är verkligen det som gör en lycklig när man ska ut och vara snäll så här runt årets slut.

Sen kommer då julafton. Den dagen alla väntar på vid årets slut (förutom vi som gör saker som dom under 14 och över 30 inte gör på nyårsafton). Och egentligen vad är det för mening med att fira julafton? Det man gör är stressa som en jävla galning för att få maten på bordet i rätt tid, samtidigt som man försöker att med jämna mellanrum släppa in den inte allt för roliga säkten genom dörrn. För att sen innan man slår sig till bords titta på samma gamla Kalle Anka som varje år förutom att dom hela tiden tar bort dom lite mer roliga delar för att dom är som det sägs "för våldsamma" eller "ger dåligt intryck på de yngre", så varje år blir det bara tråkigare och tråkgare.
När denna allt tråkigare tradition är över så är klockan vad? 4 typ. då ska man äta. Vilken annan dag på året äter man klockan 4 på eftermddagen om man inte har någon annanstans att vara? Så varför ska man göra det jul i juletider? För det tar på sin höjd 45 minuter att faktiskt äta själva maten och vad som händer sen är att om man har småbarn, vilket jag är välsignad att inte ha i min släkt numera, börjar de bli rastlösa och börjar klänga och gnälla och ska ha julklappar. Och när man inte har småbarn för er som undrar så blir även dom lite äldre rastlösa, skillanden är att dom inte visar det. Dom sitter och ler vackert och nickar när gammlingarna frågar något. 
När man har gjort det tillräckligt länge så blir det jobbigt att sitta i köket byter man miljö till vardagsrummet där alla klappar ligger. Dom delas ut och alla blir jätteglada. Eller "jätteglad".Och vad är egentligen julklappar? typ ett byte av pengar fast i form av presenter som man kommer komma ihåg kanske en vecka efter de man får dom. Klockan har då blivit som senast halv 9. Så då sätter man sig än en gång och lyssnar på gamla människor prata om tråkiga saker. 

En sak som jag har som en nyligen lagt till som tradition är att gå på midnattsmässan med mina kompisar. En trevlig tradition som jag faktiskt kan leva med och därmed kanske jag kan ha någontng att se fram emot på julafton.

Förhoppningvis ser jag er inte i julruschen men jag gissar att jag inte har något val när jag ännu inte har hittat något att ha på mig på varken julafton eller nyårsafton. Ibland får man skylla sig själv tyvärr.

RSS 2.0